2019 is het jaar van de wortel en de Oost-Indische kers. Deze actie is een internationale marketingcampagne van de afdeling Home Gardening van Fleuroselect. De campagne richt zich op het stimuleren van de verkoop van wortel en Oost-Indische kers, zowel zaden als planten, aan consumenten.

2019, jaar van de Oost-Indische kers

Gratis promotiemateriaal voor Oost-Indische kers.

Gratis promotiemateriaal

Bedrijven die actief zijn in de tuinbranche kunnen de afzet van hun zaden en planten vergroten door in te haken op de campagne ‘2019, jaar van de wortel en de Oost-Indische kers’.

Fleuroselect stelt kant-en-klaar promotiemateriaal beschikbaar, inclusief inspirerende foto’s. Veredelaars, distributeurs en retailers kunnen dit integreren in hun promotionele activiteiten. Het materiaal is te downloaden op onze website. Deelnemende bedrijven kunnen een eigen bedrijfslogo of andere informatie toevoegen aan de professioneel vervaardigde teksten en beelden, en zo in een oogwenk een eigen banner, label of zadenverpakking maken.

Rolf Pohlen, productgroepmanager van Gärtner Pötschke: "De ‘plant van het jaar’ is een interessant initiatief dat elk jaar de aandacht van de sector en de consument op een bepaalde plant vestigt. We hebben voor 2019 meer zaden van Oost-Indische kers besteld bij onze veredelaars, en we hebben een deel van het promotiemateriaal opgenomen in onze eigen marketingactiviteiten."

2018 – bijna honderdvijftig soorten afrikaantjes in Erfurt.

2018 – bijna honderdvijftig soorten tagetes in Erfurt.

Aanplantingen in hoogstaande parken

In 2019 zijn grote hoeveelheden Oost-Indische kers te zien in hoogstaande openbare parken, zodat consumenten de veelzijdigheid van deze soort kunnen zien. Er zijn niet minder dan 85 verschillende variëteiten verzameld bij de Fleuroselect-leden en naar de deelnemende tuinen gezonden.

Er komen aanplantingen in de RHS-tuinen Harlow Carr en Hyde Hall (VK), het Egapark in Erfurt en het Mainau-eiland (DU), en de Jardin des Plantes in Parijs (FR).

 

2019, het jaar van de wortel

Campagnefoto van ‘2019, het jaar van de wortel’.

2020, het jaar van de rudbeckia

In 2020 vinden er promotionele activiteiten plaats rond rudbeckia. Bedrijven die zich met rudbeckia bezighouden worden uitgenodigd om deze campagne in hun marketingplannen op te nemen.

Campagne-tijdlijn

- 2015 – Zonnebloem
- 2016 – Cosmea/tomaat
- 2017 – Zinnia/boon
- 2018 – Afrikaantje/peper
- 2019 – Oost-Indische kers/wortel
- 2020 – Rudbeckia/komkommer
- 2021 – Goudsbloem/courgette

Downloads

Al het marketingmateriaal kunt u hier downloaden. En voor wie alleen de hr-versies van de foto's in dit bericht wil hebben: Meisje met Oost-Indische kers | Meisje met wortels | Bijna honderdvijftig soorten tagetes in Erfurt.