Show this article in:
Nederlands

Awards

Gold Medal Approved Novelty

Zinnia elegans Queeny Lime Orange

Introductie van een ware koningin in de tuin: Zinnia elegans Queeny Lime Orange van Hugo Dittmar. De unieke kleurencombinatie van zacht oranje met trendy limoengroen springt bij elke plantenliefhebber direct in het oog. Queeny Lime Orange bloeit continu en ziet er spectaculair uit in de tuin. Ook als snijbloem in een boeket ziet deze nieuwkomer er fantastisch uit.

Een Gold Medal staat voor een echte doorbraak in de veredeling, en dat is precies wat deze zinnia is. De Fleuroselect-jury was zeer te spreken over de nieuwe kleurencombinatie van deze schoonheid en heeft Queeny Lime Orange daarom de Gold Medal 2019 toegekend.

Marktwaarde

Deze noviteit wordt ongeveer 80 cm hoog en past perfect in alle bestaande zinniateeltschema’s. De prachtige kleurencombinatie zorgt ervoor dat de plant een succes wordt in de winkel. Consumenten zullen weg zijn van Queeny Lime Orange vanwege het exceptionele kleurenspel, de uitstekende prestaties in de tuin en het optionele gebruik als snijbloem. Queeny Lime Orange, een vernieuwende koninklijke kleurencombinatie voor de zinniamarkt.

Achtergrondinformatie

Zinnia’s zijn eenjarigen, heesters en dwergheesters die van oorsprong voornamelijk uit Zuid-Amerika komen. Het zijn populaire tuinplanten omdat ze in een breed scala aan bloemkleuren en vormen te krijgen zijn, hoge zomertemperaturen kunnen doorstaan en makkelijk uit zaad op te kweken zijn. Zinnia’s groeien in vruchtbare, humusrijke en goed doorlatende grond, in de volle zon. Met Queeny Lime Orange heeft Hugo Dittmar een trendy, sprankelende kleurencombinatie afgeleverd die in zeer korte tijd de markt zal veroveren!

Technische informatie

Noviteit:
Nieuwe kleurencombinatie in Zinnia elegans
Kleur:
Limoengroen en oranje
Bloem:
Dubbel, 7-8 cm diameter
Type:
Eenjarig, zaadvast
Toepassing:
Perkplant, snijbloem
Zaad:
Ca. 100-130 zaden per gram; ontkiemingspercentage 80-90%
Plant:
Hoogte 80-100 cm, breedte 30-40 cm
Teelt:

Zaaien bij 20-22°C of in april in de tuin. Verder opkweken bij 15-18°C en vanaf half mei uitplanten.

Beplanting:
Zet 12-20 planten per m2 op een zonnige standplaats; plantafstand 5-25 cm x 25 cm. Het vaasleven is twee weken.

Registratiegegevens

Veredelaar:
Hugo Dittmar Distribution: Floragran
Aanmeldingsnummer:
32/17
Beschermingsduur:
15 jaar
Vervaldatum:
31-12-2032