Lupinus polyphyllus MINI Gallery® Pure Blue


Gold Medal Approved Novelty

MINI Gallery® Pure Blue is de nieuwste toevoeging aan de beroemde Gallery-lupines van HM.CLAUSE. Deze schoonheid heeft vele bloemrijke stelen met een diepblauwe kleur die ruim boven het diepgroene blad uitsteken. MINI Gallery® Pure Blue is klein, compact, een zeer vroege bloeier en een plant die het goed doet in de volle zon in goed doorlatende grond. Deze nieuwkomer vormt een markant middelpunt in de vasteplantenborder en is door zijn bescheiden omvang ook te gebruiken in combinaties in bakken en op zichzelf in potten.

In detail

Fleuroselect kent een Gold Medal toe aan variëteiten die door hun schoonheid en vernieuwende eigenschappen een doorbraak zijn in veredeling. De juryleden prezen MINI Gallery® Pure Blue om de intens blauwe kleur, de vroege bloei en de uniforme groei. Als beloning voor de voortreffelijke prestaties in de Fleuroselect-proeven heeft deze ‘blauwe beauty’ een Gold Medal voor 2017 gekregen.

Marktwaarde

Kwekers zullen fan zijn van de kortere productiecyclus van deze lupine, waarbij geen groeiregulatoren nodig zijn. Door de natuurlijke vertakkingswijze van MINI Gallery® Pure Blue zijn er minder zaadjes nodig om een pot te vullen. De compacte planten zijn makkelijk te transporteren, in kleinere potten te kweken en kunnen aan lagere prijzen verkocht worden. De consument zal weg zijn van de vele diepblauwe bloemen en kan deze schattige lupine niet alleen in de border zetten, maar ook in potten, plantenbakken en kleine tuintjes. MINI Gallery® Pure Blue de perfecte lupine voor terras of patio!

Achtergrondinformatie

Lupine (Lupinus) is een geslacht uit de vlinderbloemenfamilie (Fabaceae) en een geliefde tuinplant. De hoge Russelllupines, van oudsher het meest populair, zijn ontwikkeld door de tuinier George Russell, die gefascineerd was door het kweken van allerlei soorten lupines. Met MINI Gallery® Pure Blue brengt de Franse veredelaar HM.CLAUSE de lupine naar het terras en de patio.

 

Technische informatie

Noviteit:
Compactere plant, rijkere bloei, meerjarige plant die in het eerste jaar al bloeit
Kleur:
Blauw
Bloem:
Enkel, dichtbebloemde stelen
Bloeitijd:
June to August (depending on sowing dates)
Type:
Meerjarig, zaadvast, diploïde
Toepassing:
Perkplant, potplant
Zaad:
Ca. 40-50 zaden per gram; kiempercentage 82%
Plant:
Hoogte 40-50 cm, breedte 40 cm, bolvormige groeivorm
Teelt:

Kweek: Zaai in september t/m maart bij 20°C. Verder kweken bij 15-18°C. Groeiregulator niet nodig. De bloei vindt plaats tussen 120 en 180 dagen na de zaai.

Beplanting:
Gebruik potten tussen 14-20 cm. Uitplanten op een afstand van 40 cm x 40 cm op een zonnige plek.

Registratiegegevens

Veredelaar:
HM.CLAUSE
Aanmeldingsnummer:
04/15
Beschermingsduur:
8 jaar
Vervaldatum:
2023-12-31