Show this article in:
Nederlands

Silene pendula Sibella Carmine


Gold Medal Approved Novelty

Op zoek naar een levendige kleur om de tuin op te vrolijken? Maak kennis met Sibella Carmine! Deze gloednieuwe Silene pendula (hangsilene) is een multifunctionele kleursensatie voor potten, bakken en bloemperken. Sibella Carmine is een grote plant die perfect is voor manden en potten in de lente, maar ook ideaal als een perk- en terrasplant in de zomer. Uitgebloeide knoppen ruimt deze Silene zelf op.

“Wat een intense paarsrode kleur!” en “De heldere bloemen en de vroege bloei zijn uniek” zijn slechts twee van de lovende opmerkingen in het juryrapport. De juryleden stemden unaniem in met de toekenning van een Gold Medal aan deze silene, ingenomen als ze waren met de diepe kleur, de schattige, half-dubbele bloemetjes en de vroege bloei. Sibella Carmine, een waterval van bloemen voor het balkon of de tuin.

Marktwaarde

Sibella Carmine is een nieuwe kleurexplosie voor het perkplantenseizoen! Tuinders kunnen deze silene kweken als een in de lente bloeiende tweejarige voor vroege manden en containers of als een klassieke eenjarige om daarmee het standaardaanbod aan perkplanten te verrijken. Met Sibella Carmine gaat de retail de lente- en zomerverkoop aanzwengelen. Consumenten worden betoverd door de indrukwekkende waterval van bloemetjes, die niet alleen prachtig tot zijn recht komt op het terras maar ook een geweldige grondbedekking in de tuin vormt. Sibella Carmine, een krachtige kleurenaanvulling op het gehele perkplantenaanbod.

Achtergrondinformatie

Met Sibella Carmine zorgt Van Hemert & Co voor een herintroductie van Silene pendula bij de perkplantensector. Dankzij de sprankelende kleuren en de vele bloemen van Sibella Carmine krijgen zowel retail als de consument de kans om deze geweldige plantensoort te herontdekken. De Nederlandse veredelaar Van Hemert & Co is gespecialiseerd in het veredelen van bijzondere bloemenzaden. De nieuwste prijswinnende veredelingsdoorbraken van het bedrijf zijn calendula Calexis, cosmos Xanthos en calamintha Marvelette.

Technische informatie

Noviteit:
meer bloemen, verbeterde plantvorm
Kleur:
paarsrood
Bloem:
semi-dubbele bloemen, 2 cm diameter
Type:
eenjarig of tweejarig, zaadvast
Toepassing:
bloemperk, terras of hangmand
Zaad:
ca. 1.000 zaden per gram; ontkiemingspercentage 90%
Plant:
hoogte 30 cm, breedte 60 cm, hangende groeiwijze
Teelt:

als eenjarige perkplant: zaaien bij 20-22°C in maart of april. Dun bedekken met vermiculiet en licht vochtig houden. Verder kweken bij 15-18°C.
Als tweejarige: zaaien in de herfst (september/ oktober) en overwinteren in de koude kas.

Beplanting:
zet na 6 tot 8 weken één plant in een 15 cm-pot of drie planten in een pot of hangende mand van 30 cm. Of plant 5 planten per m2 op een zonnige of halfbeschaduwde plek; plantafstand 50 x 50 cm.

Registratiegegevens

Veredelaar:
Van Hemert & Co
Aanmeldingsnummer:
11/18
Beschermingsduur:
8 jaar
Vervaldatum:
2026 31st December